Urtekrams reise

Allerede i 1972 ble Urtekram grunnlagt. Dette var en tid der kremmerånd, fellesskapsfølelse og miljøbevissthet spiret. Økologi var fremdeles bare på et nybegynnerstadium og en idealistisk hjertesak for et lite fåtall. Men for Urtekrams grunnleggere ble dette starten på en reise som skulle gjøre hele Danmark - og Skandinavia - mye grønnere og mer bevisst. 

Visjonærene startet reisen med en liten krydderbutikk i hjertet av København. Her solgte de litt av hvert med fokus på en naturlig, enkel og ren livsstil. Gründeråden tok raskt tak i dem, og snart ble selskapet Urtekram stiftet. I løpet av 1970- og 1980-årene utviklet det seg en merkekjennskap til Urtekram som sakte med sikkert bredte seg utenfor den lille kretsen av tidlige miljøentusiaster. 

Økologien får fart på 1990-tallet

På begynnelsen av 1990-tallet fikk økologien fart, spesielt i de større danske byene. Urtekram var i førersetet da Coop bestemte seg for å ta økologi på alvor og inkludere det i det vanlige sortimentet. 

I dag jobber vi kontinuerlig for å redusere påvirkningen vi har på miljøet på alle nivåer, fra produksjon og transport til emballasje og råvarer. 

Urtekram-historia

Den lille krydderbutikken i København

På bildet ser du den lille butikken som grunnleggerne av Urtekram startet. I dag ville en slik butikk vært kjent som den lokale helsekostbutikken. På den tiden var den en del av en helt ny tidsepoke med sitt engasjement for økologi, rene råvarer og bærekraft.