Emballasje med omtanke

Våre skjønnhetsprodukter finnes i glass-, metall- og plastemballasje. I 2019 startet vi med å løpende erstatte vår eksisterende plastemballasje for flasker og tuber med en emballasje laget av sukkerrør. Dette betyr at mer enn 85% av vårt produktsortiment i løpet av 2019 vil bli produsert med sukkerrør. De nye flaskene og tubene er laget av polyetylen (PE) og holder samme høye kvalitet som i dag. 

Vi har valgt å starte vår miljøreise med plast fra fornybare kilder 

Fordelen med å bruke sukkerrør er at det er en fornybar råvare som tar opp CO2 fra luften. Etter høsting presses saften ut av sukkerrøret. Fra restproduktet, det vil si det som er igjen, er det mulig å produsere den alkoholen som er utgangspunktet ved framstillingen av plantebasert plast. På denne måten bruker vi en fornybar ressurs samtidig som restproduktet kommer til nytte. For hvert tonn sukkerrør fanges det opp to tonn CO2 fra lufta.  

Alt av papp og papir som Urtekram bruker er FSC-serifisert. FSC er en forkortelse av "Forest Stewardship Counsil". Det er en garanti for at papp og papir kommer fra bærekraftig skogbruk samtidig som at alle som jobber i skogen er garantert opplæring, sikkerhetsutstyr og rettferdig lønn. 

70-plantebaseret_ENG.jpg

Sukkerrør-rs.jpg

50-plantebaseret_ENG.jpg

Hva gjør du med emballasjen etter bruk?

For å hjelpe deg med å resirkulere tom emballasje å en bærekraftig måte, har vi utarbeidet følgende guide for å gjøre det enklere for deg å sortere.

Instruksjoner for gjenvinning

For å resirkulere tom emballasje på riktig måte er det som utgangspunkt et resirkuleringssymbol på emballasjen som viser hvilket materiale emballasjen er laget av. Hvis resirkuleringssymbolet mangler, se ytterligere instruksjoner på etiketten. I oversikten ser du resirkuleringssymbolene som er relevante på Urtekrams emballasje. 

Når emballasjen er tom anbefaler vi å skylle den med vann for å fjerne produktrester. Våre pumper og spraypumper er sammensatt av delkomponenter, så de må sorteres som restavfall. Etter rengjøring kan plastkorker og lokk sorteres som plast. 

Resirkuleringssymbol

Materiale

Kan gjenvinnes

01-PET.png

PLAST. PET står for Polyethylenterephthalat, som er en gjennomsiktig plasttype. Materialet brukes ofte til emballasje.

Ja

02-PE-HD.png

PLAST. PE-HD står for Polyethylen Høy Densitet. Det er en ikke-gjennomsiktig, hard eller semifleksibel plasttype.

Ja

04-PE-LD.png

PLAST. PE-LD står for Polyethylen Lav Densitet. Denne plasttypen er mykere enn PE-HD og er halvgjennomsiktig.

Ja

05-PP.png

PLAST. PP står for Polypropylen. En hard, men fleksibel plasttype.

Ja

07-O.png

ANNET. O står for Other Packaging, som blant annet omfatter flersjiktsmaterialer av for eksempel polyethylen og propylen (vi jobber med å finne et alternativ).

Nei

40-FE.png

METALL. Symbolet betyr at materialet er laget av stål.

Ja

41-ALU.png

METALL. Symbolet betyr at materialet er laget av aluminium.

Ja

70-GL.png

GLASS. Ufarget glass. 

Ja

71-GL.png

GLASS. Grønt glass. 

Ja

72-GL.png

GLASS. Brunt glass.

Ja