Vi vet hvor vanskelig det kan være å navigere i mengden av alle etiketter og sertifikater, spesielt når det gjelder økologiske produkter. 

I EU er betegnelsen økologisk forbeholdt produkter som lever opp til EUs forskrift om økologisk produksjon. Alle produkter som selges i EU med merkingen økologisk skal derfor som minimum oppfylle disse kravene, og selvfølgelig gjør alle våre Urtekram-produkter det. 

Er du nysgjerrig på hva de forskjellige etikettene står for, eller ønsker å lære mer? Nedenfor har vi samlet de forskjellige etikettene som vi bruker, og som vi synes er viktige å kjenne til. Klikk på den enkelte merkingen for å lese mer.

ECOCERT - COSMOS

Cosmos Organic deler inn typen av ingredienser som brukes i kosmetiske produkter i fem kategorier og spesifiserer kravene som hver kategori må oppfylle for å oppnå merkingen.

allergycertified

AllergyCertified er et internasjonalt allergimerke som sertifiserer kosmetiske produkter. Kriteriene er utarbeidet av toksikologer som kontrollerer alle ingredienser og konsentrasjoner i et produkt, og sikrer at det er så mildt og skånsomt mot huden som mulig.

vegan_society_transparant.png


Vegan Society garanterer at produkt- og produksjonsprosessen er fri for animalske produkter, biprodukter og derivater, men også at produktet ikke er testet på dyr og at det ikke inneholder genmodifiserte organismer (GMO).

Fairtrade logga

Våre Fairtrade-merkede produkter hjelper bønder og ansatte i fattige land med å forbedre livet sitt og arbeidssituasjonen sin. Fairtrade bidrar også til bærekraftig dyrking.

Kravmärkning

 

Mange kjenner til at Krav-merket garanterer et økologisk produkt. Færre vet at det også er en organisasjon som kjemper for å øke antallet økologiske gårder, skape bedre dyrehold og et mer bærekraftig fiske.

 


Naturligvis er alle Urtekrams produkter merket med EU-økologisk. Dette betyr at de er godkjente av EUs felles regelverk for økologi. Det som er fint å vite om denne merkingen er at den også sikrer at lovgivningen blir fulgt. 

Debio er en norsk merking som garanterer at et matprodukt er produsert økologisk.