Urtekram ble kåret til Danmarks mest bærekraftige merkevare av Sustainable Brand Index 2017, og året etter kom vi på en fin andreplass. 

Produksjonen vår ligger i naturskjønne Mariager i Jylland i Danmark, og her produseres våre økologisk sertifiserte hud- og hårpleieprodukter. 

Urtekram ble grunnlagt i 1972 i København, og produktene våre selges i Skandinavia, i hele EU og Russland, Midtøsten, Asia og Nord-Amerika. 

Urtekram er en merkevare som tilhører Midsona Norge som er en del av Midsona Group. Midsona eier en rekke helse- og velværeselskaper i Norden og resten av Europa. 

Vår historie

Hos oss ligger det en lang historie med passion for økologi!

Allerede i 1972 ble Urtekram grunnlagt. Dette var en tid der kremmerånd, fellesskapsfølelse og miljøbevissthet spiret. 

Vi har hatt en fantastisk reise innen økologi, og har i dag kommet en lang vei fra den lille krydderbutikken i hjertet av København.  

Økologi og bærekraft

Du vet kanskje allerede at økologi er en ekte hjertesak for oss i Urtekram. Men visste du at vi også jobber aktivt for en bedre og mer bærekraftig verden? Dette gjelder hele kjeden, fra hver enkelt produsent til hvordan vi pakker og transporterer varene våre. 

Vi har signert både Plastic Initiative og Transport Initiative, og i 2019 går vi gradvis over til å bruke plantebasert plast i vår hud- og hårpleieemballasje. 

Vi reduserer avtrykket vårt

Mindre produksjonssvinn 

Vi jobber alltid for å minimere avfallet i produksjonen. I tilfeller der det likevel oppstår, for eksempel ved feil på etikettene slik at produktene ikke kan selges videre, donerer vi varene til hjelpeorganisasjoner i Danmark. 

Solceller og biogass 

Vi gjør en rekke tiltak for å redusere energiforbruket. Her er noen eksempler: 

  • Vårt danske lager bruker solceller til elektrisitetsproduksjon 
  • Vi kjøper grønn strøm fra vannkraft 
  • Lageret vårt bruker biogass til oppvarming
  • Vi har senket temperaturen i produksjonen vår for å minske energiforbruket

Fornybare råvarer

Alle råvarer i Urtekrams hud- og hårpleieprodukter har et naturlig opphav, og produktene er sertifisert økologiske og veganske. All emballasje av papir er FSC-sertifisert, noe som sikrer at vi bruker papir fra bærekraftige skoger og at skogsyklusen er beskyttet.